O nas

Zakład Kiszenia i Konfekcjonowania Kapusty oraz Ogórków.

Firma "Pacia" to już niemal 30 lat tradycji i doświadczenia w produktach kiszonych.
Produkujemy wysokiej jakości kiszonki przy użyciu warzyw z własnych upraw zlokalizowanych – na terenach nieskażonych przez przemysł – w północnej Małopolsce w gminie Wolbrom. Nasze produkty wytwarzamy według tradycyjnych receptur bez użycia substancji chemicznych, a w procesie kiszenia nie używamy konserwantów. W produkcji stosujemy nowoczesne procesy technologiczne oraz System Zapewnienia Bezpieczeństwa Zdrowotnego (HACCP). A dzięki 3000m2 powierzchni produkcyjnej i magazynowej jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających odbiorców hurtowych.
Swoje produkty kwaszone sprzedajemy z powodzeniem także poza Polską – w Niemczech, Czechach oraz na Słowacji.
 
W 2013 roku uzyskaliśmy pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi certyfikat "Doceń polskie" za naszą niepowtarzalną Kapustę Kiszoną wraz z wyróżnieniem TOP PRODUKT za uzyskanie najwyższych ocen od Loży Ekspertów. Więcej o certyfikacie można przeczytać na stronie www.docenpolskie.pl.
 
Zapraszamy do współpracy i do zapoznania się z naszymi produktami: